Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010


Live in concert op Gut Basthorst 30 mei 2010, fanmeeting

Afgelopen zondag 30 mei jl. verzorgde Vicky Leandros een spectaculair thuisconcert op haar voormalige landgoed “Gut Basthorst”, even buiten Hamburg gelegen in het dorpje Basthorst. 20 jaar woonde zij hier samen met Enno, Freiherr von Ruffin en nadat zij in 2006 gescheiden wegen gingen, pendelt zij nog regelmatig heen en weer tussen Basthorst en haar huidige woonplaats Berlijn. Dit mede omdat Enno en zij nog steeds goed bevriend zijn.

Enno bleek zondag tevens een voortreffelijk gastheer te zijn, die van wijn, catering, ambiance tot concert alles prima managde. Op zich niet vreemd, want nog veel fans missen hem ook als Vicky’s manager.….

Het concert werd voorafgegaan door een Fantreffen, eerder in de middag. Voor onze vrienden Johan en Linda, Carla en ik voldoende redenen om het weekend door te brengen in Basthorst, waarbij onze vrienden ook nog het genoegen hadden om op het landgoed te overnachten. Omdat alles al was volgeboekt, weken wij echter uit naar ‘De Pirchmühle’, een prima hotel in Hamfelde.

In het afgelopen jaar heeft Vicky door omstandigheden haar geplande tournee een aantal maal moeten verschuiven tot maart 2011, wanneer nu haar 35-jarig jubileumtournee is gepland. Het concert en fantreffen vormden daarom dan ook een goede compensatie voor de verschoven tournee.

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Gezamenlijk met een ca. 75 fans bezochten wij ‘s middag het fantreffen, waarbij Vicky uitgebreid met iedereen, en ook ons sprak. Smaakvol gekleed in jeans, suéde jack en laarzen, met Chanel-tas betrad zij de ruimte met enthousiaste fans, waarbij ook de media uitgebreid was vertegenwoordigd. De Duitse zender ZDF maakte opnamen voor het programma ”Leute Heute” De ARD maakte opnamen voor een portret, “Hochstpersönlich” dat in oktober as. zal worden uitgezonden en Radio Bremen maakte radio-opnamen.

 

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Natuurlijk ontbraken ook de fanclubleiders Paul Aijtink (Official homepage Vicky Leandros, Internationaal en Nederland), Christian Müller (Vicky Leandros, Die Offizielle Website, Offizielle Homepage & Fanclub, Duitsland) niet. Beiden verzorgen al jaren trouw informatie over Vicky. Daarnaast ontmoetten wij Rita Schneider van de Offizieller Vicky Leandros Fanclub Mönchengladbach.

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Nadat wij Vicky twee heerlijke flessen Chablis en Sancerre gaven, hadden wij het grote genoegen dat zij gedurende het gehele fantreffen zich aansloot bij onze tafel. Hierdoor konden wij uitgebreid meegenieten van haar vele boeiende verhalen.

Zo vertelde Vicky uitgebreid over haar nieuwe CD, die dit najaar zal uitkomen. Deze CD bevat Duitse vertalingen van bekende Franse Chansons. Hiervoor deed zij zelf de selectie uit de chansons van o.a. Edith Piaf, Francoise Hardy, Gilbert Becaud en Dalida. De liedjes wilde zij nog niet verklappen, wel gaf zij aan dat zij van Dalida en Alain Delon, het lied Paroles, paroles samen met een bekende Duitse acteur had opgenomen. Voor de CD deed zij samen met een vertaalster, de vertalingen. Vicky vertelde dat dit een omvangrijk werk is, waaraan veel tijd is besteed. Naast de selectie van Franse chansons zal de CD ook 4 nieuwe liedjes bevatten, die door Mathias Grosch zijn geschreven. Deze was naast Xavier Naidoo ook producer van haar laatste CD “Möge der Himmel”, die in 2009 verscheen. Om de CD te promoten zal zij in het najaar uitgebreid optreden op de Duitse TV, ook is er al een uitnodiging van Carmen Nebel. Voor de CD moet overigens nog een titel worden gekozen, die de samenhang in thema’s moet verwoorden. Het leven vormt het thema.

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky vertelde verder dat zij gedurende haar gehele carrière veel verschillende soorten genres heeft gezongen, van chansons, ballades, soul, folklore, pop tot schlager. Dit is steeds haar koers geweest en zij is trots op alles wat zij heeft gemaakt. De laatste tijd zingt zij echter weer meer R&B en soul. Zo zijn naast ‘Free again’ bijvoorbeeld ook “The Letter” (“Er hat mir geschrieben”) en “Fire and Rain” haar favoriete songs. Haar door Brad Shapiro in 1975 geproduceerde LP “Across the Water” beschouwt zij overigens als haar beste LP ooit. Daarnaast sluit zij een herhaling van samenwerking met Xavier Naidoo niet uit, omdat zij elkaar in artistieke zin zeer goed begrepen, Vicky’s waardering voor hem is groot.

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010
Voor haar nieuwe toernee beoogt zij een selectie te maken uit alle genres, nieuwe en oude liedjes (ook van de komende CD), waarvan zij ’s avonds tijdens het concert al een voorproefje gaf. Voor de toernee vroeg zij ook de suggesties van de fans, die soms met titels kwamen die bij Vicky niet direct meer een lichtje deden branden. Zo moest zij diep graven voor “City Man” van haar Amerikaanse album “Vicky Leandros” uit 1978, een lied dat veel fans nog graag een keer zouden willen horen. Ook toonde zij zich verrast over compilatie CD’s uit Korea en Japan, waarvan zij het bestaan niet kende.  
Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010
De fans vroegen haar ook naar de Griekse en Franse versies van “Möge der Himmel”, waarvan Vicky niet kon garanderen dat deze op korte termijn ook zouden uitkomen. Het maken van vertalingen en de opnamen vergen immers veel werk. Bovendien heeft zij het niet altijd in de hand wanneer platenmaatschappijen CD’s willen uitbrengen. Ook heeft zij geen grip op de inhoud van de vele compilatiealbums, die nog steeds met grote regelmaat op de markt verschijnen. De maatschappijen zijn vrij om de inhoud hiervan zelf te bepalen. Zij zou hierin graag meer variatie zien. Het verbaast haar dat andere, grotere successen, zoals “Lago Maggiore” niet worden opgenomen.

 

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Een groot deel van de ontmoeting met de fans werd besteed aan het geduldig zetten van vele handtekeningen, veelal op CD-hoezen, kaarten en foto’s. Ook bekeek Vicky uitgebreid het breiwerk van mijn lief Carla. Breien is Carla’s grote passie, maar deze werd niet door Vicky gedeeld. Breien doet Vicky niet, wel wilde ze ermee even op de foto, leuk voor Carla’s website.

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Vicky Leandros - Gut Basthorst 2010

Zo daags na het Duitse winnen van het Eurovisie Songfestival, kwam dit thema natuurlijk ook ter sprake. De avond ervoor keken Vicky en haar familie gezamenlijk met fans en gasten naar het festivals op een groot scherm. Vicky gaf aan zelf nooit meer aan het songfestival te willen deelnemen, maar was erg tevreden over de Duitse winnares, Lena Meyer-Landrut. Zij prees haar authenticiteit en voorspelde haar op basis hiervan een grote carriere. De essentie van een goede performer is volgens Vicky het kunnen overbrengen van echte emoties. Dit vormt de basis voor blijvend succes, iets dat zij zelf ook altijd heeft nagestreefd.

Voor degenen die Vicky dit jaar nog even live willen zien; in december as. laat zij zich op een aantal kerstmarkten zien, zoals Köln en Birmingham, waar zij een aantal kerstliederen zal zingen. Daarnaast is het wachten op de jubileumtoernee.

The photo's on this page are copyrighted!The copyright of these pictures is owned by Carla Meijsen, the high resolution versions of the photo's are in my possession. It is forbidden to use these photo's without the written consent of Carla Meijsen.
Copyright, Carla Meijsen, 2010